Vuosina 1889–1954 toiminut Åbo Båtvarf (Turun veneveistämö) oli Pohjoismaiden suurin veneveistämö ja merkittävä tekijä koko Euroopan mittakaavassa. Veistämöllä rakennettiin kaikkiaan yli 5 000 venettä. Työntekijöiden määrä vaihteli eri vuosina paristakymmenestä yli kahteensataan. Tuotannon kirjo ulottui soutu- ja pelastusveneistä tykki- ja torpedoveneisiin sekä luksushuvipursiin. Turun veneveistämön toiminnalla on ollut huomattava merkitys Suomen huvi- ja kilpaveneilyn kehitykselle.

Tänä päivänä Ruissalon telakka on suosittu juhla-, kokous- ja tapahtumapaikka. Patinoituneessa Veistämösalissa eli Westin-salissa on vietetty lukuisia unohtumattomia hetkiä aidossa historiallisessa ja merellisessä tunnelmassa. Isoon Westin-saliin mahtuu jopa 400 juhlavierasta tai kokousedustajaa. Lindblom-saliin mahtuu lähes 800 juhlavierasta tai kokousedustajaa. Lindblom-sali on helposti ja nopeasti muokattavissa myös pienemmille ryhmille – tapahtuman aikana.

Ruissalon telakalla on 40-paikkainen vierasvenesatama, jossa on noin 250 metriä laituria kylkikiinnitystä varten. Loput paikoista ovat tolppapaikkoja. Sataman syväys on 2-3 metriä. Sataman palveluihin kuuluvat wc-tilat, suihku, vesipiste ja jäteasema.

Kotisivut:
ruissalontelakka.fi