Honkapirtti
Albert Ravilan raitti

Honkapirtissä on tarjolla kahvia, oman leipomon herkkuja, keittolounasta ja lihapullia. Poikkea ulkoilun lomassa vaikkapa perinteikkäästi hernekeitolle ja pannukakulle.

Honkapirtin suunnitteli ja toteutti JR 14, joka oli vuosina 1941-44 käydyssä sodassa pääasiassa turkulaisista ja Turun ympäristöpitäjistä koottu jalkaväkirykmentti. Vuonna 1942 JR 14 siirrettiin Röhön-Uhtuan erämaihin. Tuolloin rykmentille alkoi rauhallisempi asemasota- ja varmistuslinjavaiheen aika. Rintamamiesten keskuudessa kasvoi huoli kaatuneiden aseveljien ja rykmentin invalidien kohtalosta. Niin syntyi ajatus Honkapirtistä, kotiseudulle siirrettävästä keskuksesta, jonka avulla hankituilla varoilla voitaisiin auttaa vaikeuksissa olevia lähimmäisiä. Talo rakennettiin retkeilykohteeksi, mutta suuriin tiloihin tehtiin myös kerhohuoneita rykmentin sotaleskille sekä kokoontumispaikka, missä aseveljet voisivat muistella yhteisiä sotakokemuksia.

Honkapirtti on muuntautuva tilausravintola kaikenlaisille juhlille perhetapahtumista polttareihin. Ruokailukokonaisuudet tarjoiluineen suunnitellaan asiakkaan toiveiden mukaisesti. Tila mukautuu joustavasti eri kokoluokan tilaisuuksille.

Honkapirtti on varattavissa myös yritysjuhliin tai kokouksiin.

Kotisivut:
www.honkapirtti.fi

Facebook:
Honkapirtti Facebookissa